Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz 1977 - 1978 eğitim - öğretim yılında Yelten Ortaokulu olarak belediyenin sağlamış olduğu binada eğitim ve öğretime başlamıştır.

Daha sonra 1985 yılında, kasaba halkından Halil DAL , Bekir DAL ve Ümmet DAL kardeşler ve yine aynı kasaba halkının verdiği arsa üzerinde orta okul binasını yaptırmışlardır.

Okulumuza bu hayırsever kişilerin soyadı verilerek Yelten Dallar Orta Okulu adını almıştır.

Okulumuz 21.07.1997 tarihinde kasabamızda bulunan Yelten İlkokulu ile birleştirilerek Yelten Dallar İlköğretim Okulu adını almıştır.

Şu an, biri prefeabrik diğeri betonarme olmak üzere iki binada eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Ayrıca, yine aynı hayırsever ailenin yaptırmakta olduğu yeni betonarme bina inşaatı da halen sürmekte olup önümüzdeki eğitim - öğretim yılında hizmete girmesi planlanmaktadır.

Yayın: 01.12.2014 - Güncelleme: 07.12.2015 00:14 - Görüntülenme: 1485