T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KORKUTELİ - Yelten Dallar Ortaokulu

Öğretmenlerimiz İspanya/Madrid´de Dijital Sınıf Kursunda

Korkuteli Yelten Dallar Ortaokulu öğretmenlerinin katıldığı bir hafta sürecek olan "Dijital Sınıf" kursunda Web 2.0 araçlarını uygulamaya koymak ve sınıf içinde bilgisayar-internet faaliyetlerini etkin olarak kullanmak için takımlar oluşturuldu . 

Kursun ilk gününde öncelikle katılımcı sunumları ve kurstan beklentilerin neler olduğu hakkında karşılıklı paylaşım yapıldı.

 

Türkiye, Polonya, Hırvatistan, Makedonya, İsveç, Kıbrıs, Romanya, Slovenya ve Litvanya´dan gelen öğretmenler kendilerini, okullarını bölgelerini ve ülkelerini kısaca tanıttılar. 

 

İnteraktif gruplarla birlikte okulda Web 2.0 araçlarını uygulamaya koymak ve sınıf içinde bilgisayar-internet faaliyetlerini etkin olarak kullanmak için takımlar oluşturuldu.

 

Kurs esnasında sınıf içinde Web 2.0 ile Web sitesinin nasıl ve neden kullanılacağı, Weebly veya başka bir program ile web siteleri oluşturma, bir internet sitesinde kullanılmak üzere pratik simülasyonlar, sınıfta blogların kullanımı, öğrenciler için Twitter aktiviteleri gibi temalar çerçevesinde eğitimler verildi.

 

 

 

Kursun ilerleyen günlerinde grup çalıştayı yapıldı. Çalıştayda bilgisayar ve internet teknolojisini kullanarak gerçek faaliyetler oluşturuldu. Bu kapsamda öğrenciler için bloglar, öğretmenler için web siteleri, içerik yönetimleri, okullar için sosyal paylaşım hesapları oluşturuldu. Hazırlanan bu e-öğrenme platformu projelerinin sunumları yapılırken içerik, yöntem ve araçlar hakkında bilgiler verildi.

 

9 Nisan´da İspanya-Madrid-Alcala de Henares´te başlayan "Web 2.0 Teknolojileri Kullanarak Öğretme ve Öğrenmede Yaratıcılık: Dijital Sınıf" kursu 16 Nisan 2016 Cumartesi güne kadar devam edecek. 

 

Dijital Sınıf Kursu, genel sunumların yapılması, değerlendirmeler ve sertifika töreniyle sona erecek.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.04.2016 - Güncelleme: 14.04.2016 18:01 - Görüntülenme: 643
  Beğen | 0  kişi beğendi