T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KORKUTELİ - Yelten Dallar Ortaokulu

Öğretmenlerimiz Hollanda´da Geleneksel Yemeklerimizi Tanıttı

Erasmus+ projesi kapsamında bir haftalık kursa giden öğretmenlerimiz kültürler arası etkileşim için geleneksel Türk yemeklerini Hollanda´da tanıttılar.

Ortaokulumuzun yürüttüğü ICT ve Dil Tabanlı Sosyokültürel Sinerji projesinin kültürel hazırlıklarından biri de kurslara katılacak personelin gittiği ülkede kurs öğretmenleri, diğer ülkelerden gelen kursiyerler ve iletişime geçilen diğer kişilerle paylaşmak için yanlarında kültürümüzü tanıtan malzemeler götürmeleri idi. Bu kurs için geleneksel yemeklerimizi Türkiye´den götürerek katılımcı öğretmenlerle paylaştık.

Eğitim öğretimde yaratıcılık için spor, müzik, sanat ve ICT´nin eğitimde nasıl kullanılacağına yönelik düzenlenen bir haftalık kursa katılan öğretmenlerimiz kültürel-dilsel etkileşim için hazırladıkları "Tanıtım DVD´si" ve "İngilizce-Türkçe Dil Kitapçığı"nı kurs yöneticileri, görevlileri ve öğretmenleriyle paylaştılar.

Tanıtım DVD´si ise Yelten Dallar Ortaokulu’nu, Korkuteli’yi, Antalya´yı, Türkiye´yi tanıtan ve ülkemizin eğitim sistemi hakkında bilgiler içeren video ve slaytlarla zenginleştirilmiş bir DVD. İngilizce basit günlük konuşma kalıplarını öğrenmeye yönelik hazırlanan "Günlük Konuşma Kalıpları Kitapçığı" kursiyerlerin alışveriş, tanışma, yolculuk, konaklama gibi farklı alanlarda kullanabilecekleri cümleleri içeriyor.

 

Okulumuzun yürüttüğü, TC. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi 1 altında yer alan ICT ve Dil Tabanlı Sosyokültürel Sinerji projesi, ile okul personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve okul personeline yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.01.2016 - Güncelleme: 27.01.2016 00:25 - Görüntülenme: 648
  Beğen | 0  kişi beğendi