T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KORKUTELİ - Yelten Dallar Ortaokulu

Öğretmenlerimiz Erasmus+ Projesi İçin Gittikleri İspanya’dan Döndüler

“Dijital Sınıf” kursuna katılmak için 8 Nisan 2016’da İspanya/Madrid´e giden Yelten Dallar Ortaokulu Öğretmenleri kursu tamamlayarak ilçemize döndüler.

Okul Müdürü Fatih Tıraş, İngilizce Öğretmeni Fatih Çodur, Matematik Öğretmeni Cemile Yaşar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zeynep Müberra Gökçe, Özel Eğitim Öğretmeni Ayşegül Çelen ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Zühtü Bülbül’ün katıldığı kurs bir hafta sürdü.

 

İspanya/Madrid´deki How to use Web 2.0 technologies in Teaching and Learning Creativity : The Digital Classroom (Web 2.0 Teknolojileri Kullanarak Öğretme ve Öğrenmede Yaratıcılık: Dijital Sınıf) kursu Web 2.0 araçlarının tanıtımı ve müfredata nasıl aktarılacağına dönüktü. Günümüz yenilikçi eğitim sisteminde Web 2.0 araçları aktif olarak kullanılmakta ancak ülkemizde ve kurumumuzda bunların müfredatla yeterince ilişkilendirilmediği görülmektedir. Kursta sosyal medyanın, blogların, websitesi yapımının, e-Twinning ve Cloud Teknolojisinin ve pek çok dijital-online aracın derslerde nasıl ve niye kullanılması gerektiği öğretildi, bunlarla ilgili pratik fikirler ve yenilikçi uygulamalar paylaşıldı. Personelin, takım çalışması, interaktif grupları, ideal benzeşimleri, kubaşık öğrenmeyi dijital sınıf ortamına aktaracak, bir yandan teknolojik açıdan yeterliliklerini geliştirirken öte yandan modern dünyanın ve Avrupa´nın eğitimsel öncelikleri doğrultusunda yenilikçi çağdaş bir eğitim anlayışı inşa edecek deneyim elde ettiler.

 

Türkiye, Polonya, Hırvatistan, Makedonya, İsveç, Kıbrıs, Romanya, Slovenya ve Litvanya’dan toplam 40 öğretmenin gittiği 7 günlük kursta her ülkenin kendi eğitim sistemini tanıtan sunum yapıldı ve ülkelerin eğitim sistemi karşılaştırarak değerlendirildi. Çeşitli eğitim kurumları ziyaret edilerek eğitim öğretim sistemleri işbaşında gözlemlendi.

 

 

Korkuteli Yelten Dallar Ortaokulu’nun yürüttüğü, TC. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi 1 altında yer alan ICT ve Dil Tabanlı Sosyokültürel Sinerji projesi ile okul personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve okul personeline yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.04.2016 - Güncelleme: 11.06.2016 05:54 - Görüntülenme: 706
  Beğen | 1  kişi beğendi