T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KORKUTELİ - Yelten Dallar Ortaokulu

Öğretmenlerimiz Erasmus+ Projesi İçin Gittikleri Hollanda’dan Döndü

Hollanda/Assen´deki “Eğitim Öğretimde Yaratıcılık: Spor, Müzik, Sanat ve ICT´nin Eğitimde Nasıl Kullanılacağı” kursuna katılan öğretmenlerimiz kursu tamamlayarak ilçemize döndüler.

Okul Müdürü Fatih Tıraş, İngilizce Öğretmeni Fatih Çodur, Matematik Öğretmeni Cemile Yaşar, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Davut Kara, Özel Eğitim Öğretmeni Ayşegül Çelen ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Zühtü Bülbül’ün katıldığı kurs bir hafta sürdü.

Hollanda/Assen´deki Creativity in teaching and training & how to use music, ICT, art, and sport in education (Eğitim Öğretimde Yaratıcılık: Spor, Müzik, Sanat ve ICT´nin Eğitimde Nasıl Kullanılacağı) kursu okulumuzda personel yeterliliklerinin çoğulcu eğitim anlayışı içerisinde geliştirilmesinde etkili olmuştur. İspanya, Hollanda, Hırvatistan, Yunanistan ve Türkiye’den toplam 16 öğretmenini gittiği 7 günlük kursta eğitim-öğretimde yenilikçi uygulamalarla müzik, sanat, bilgisayar ve sporun kullanımı ele alındı. Her ülkenin kendi eğitim sistemini tanıtan sunum yapıldı ve ülkelerin eğitim sistemi karşılaştırarak değerlendirildi.  Çeşitli eğitim kurumları ziyaret edilerek eğitim öğretim sistemleri işbaşında gözlemlendi.

Oldukça geniş koleksiyona ve modern bir sisteme sahip Drenthe-Assen Halk Kütüphanesi, farklı yaklaşımlarla yenilikçi eğitim veren Drenthe Koleji, ilköğretim öğrencileri için yaratıcı sanat deneyimleri kazandıran ICO Sanat ve Kültür Merkezi görevlileri eşliğinde gezilerek ayrıntılı bilgi alındı.

 

Ortaokulumuzun yürüttüğü, TC. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi 1 altında yer alan ICT ve Dil Tabanlı Sosyokültürel Sinerji projesi ile okul personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve okul personeline yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.02.2016 - Güncelleme: 03.02.2016 00:44 - Görüntülenme: 1613
  Beğen | 0  kişi beğendi