Öğrencilerimiz Güne Egzersizle Başlıyor

Öğrencilerimiz havanın iyi olduğu günlerde sabah törenlerinde ısınma hareketleri yapıyor.

Beden Eğitimi Öğretmeninin önderliğinde yapılan egzersizler ile öğrencilerimiz üzerinde hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik gelişimi ve ruh sağlığı bakımından yararlı olmasını hedefliyoruz. Etkinliğin bir başka yönü de spor yaparken öğrencilerimizin farklı İngilizce şarkıları dinleyerek eşlik etmeleriyle dil farkındalığı oluşturmaktır.

Egzersizler havanın uygun olduğu günlerde sabah törenlerinde tüm okulun katılımıyla gerçekleşiyor.

Beden Eğitimi Öğretmeni ve Müdür Yardımcımız Emrah Gökçe "Güne Egzersizle Başla" etkinliği için şunları söyledi: Hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik gelişimi ve ruh sağlığı bakımından yararlı. Çocuk spor yoluyla çevresini tanır , iletişim kurar, kendine güveni artar. Psikolojik açıdan da kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya güdülenebilmeyi öğrenir. Araştırmalar, spor yapan gençlerin spor yapmayanlara oranla daha iyi beslendiklerini, şiddete daha az başvurduklarını ve insan ilişkilerinde daha başarılı olduklarını gösteriyor. Sabah törenlerinde bütün öğrencilerle yaptığımız ısınma egzersizleri çocukların kan akışını hızlandırıyor, kendilerini zinde, enerjik ve güne hazır hissediyorlar.

Yayın: 21.03.2016 - Güncelleme: 21.03.2016 14:42 - Görüntülenme: 666