T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KORKUTELİ - Yelten Dallar Ortaokulu

Obezite ve sağlıklı yaşam semineri verildi

Özel Mediyaşam Hastanesi 5,6, ve 7. sınıf öğrencilerimize obezite ve sağlıklı yaşam konulu seminer verdi.

 

Özel Mediyaşam Hastanesi Diyetisyeni Gülcan BAYSAL´ın 5,6, ve 7. sınıf öğrencilerimize verdiği seminerde, çağın hastalığı olan ve okul çağında fark edilip önlenmesi gereken obezite konusunda bilinçlendirerek, sağlıklı yaşam için neler yapmaları gerektiği hakkında bilgi verdi.

 

Özel Mediyaşam Hastanesi Diyetisyeni Gülcan Baysal seminerle ilgili sunları söyledi: Seminerin verilmesindeki amaç çocukluk ve ergenlik dönemindeki obeziteye ve olası risklerine dikkat çekerek, halk sağlığı açısından sonuçlarını ve sorunun çözüm yollarını ortaya koymaktır. Günümüzde obezite, çocukluk çağının en sık görülen kronik hastalıklarından biridir. Obezite eğilimi özellikle çocuklar ve ergenlerde alarm verici düzeydedir ve bu yaş grubunda yıllık artış giderek büyümektedir. Uluslararası Obezite Komisyon raporlarında dünya çapında 5-17 yaş arası 10 çocuktan birinin fazla kilolu ya da obez olduğu bildirilmiştir. Obezitenin sosyal, psikolojik sorunlar doğurmasının yanı sıra çok ciddi hastalıklarla sıkı ilişkisi olduğu ayrıca obez kişilerde hayat süresinin kısaldığı ve erişkin obezlerin büyük çoğunluğunda bu durumun başlangıcının çocukluk yaşlarına uzandığı bilinmektedir. Obezite ile mücadele gerçekte pek çok hastalıkla mücadele demektir. Özellikle çocukluk çağı obezitesiyle mücadele etmek ülkemizin geleceği için de son derece önemlidir. Halk sağlığı açısından, bu dönemde görülen obezitenin fark edilmesi, önlenmesi ve tedavi edilmesi önceliklidir. Bu açıdan öğrencilerimizin konu ile ilgili bilgilendirilmesini, sağlıklı yaşam için nasıl sağlıklı beslenmeleri gerektiğini öğrenmelerini istedik.

 

Okul Müdürü Fatih Tıraş da şunları söyledi: Son yıllarda yaşam biçimindeki değişikliklerin de katkısı ile toplumda sağlıksız beslenme alışkanlıkları sürekli artmaktadır. Obezite ile mücadele anne karnından başlayıp yaşamın sonuna kadar sürdürülmesi gereken bir zorunluluktur. Bu nedenle obezite hakkında toplumdaki farkındalığın arttırılması, günlük yeme alışkanlıklarının sağlıklı yöne kaydırılması, fiziksel aktivite düzeyinin yükseltilmesi ve diğer sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması önem taşımaktadır. Bu amaçla düzenlediğimiz “Sağlıklı Yaşam ve Obezite” seminerinin belirlenen hedeflere ulaşmada yararlı olacağına inanıyoruz. Özel Mediyaşam Hastanesi Diyetisyeni Gülcan Baysal’a gelecek nesillerimizin sağlıklı yetişmeleri için yaptığı bu çalışma için çok teşekkür ederim. 

 

 

Seminerler ilerleyen günlerde seviyelerine göre 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencileri ile velilerimize de verilecek.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.04.2016 - Güncelleme: 26.04.2016 07:31 - Görüntülenme: 1079
  Beğen | 0  kişi beğendi