T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KORKUTELİ - Yelten Dallar Ortaokulu

Hollanda´ya Giden Öğretmenlerimiz Katılımcı Kursiyerlere EBA’yı Tanıttı

Hollanda/Assen’de dünyanın en büyük eğitim portalı EBA öğretmenlerimiz tarafından tanıtıldı. Okulumuzun yürüttüğü Erasmus+ Projesi kapsamında Hollanda’da bulunan öğretmenlerimizin yaptığı sunumla, Eğitim Bilişim Ağı EBA’nın detaylı bir şekilde tanıtımı yapıldı. 

Proje kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen öğretmenlere verdiğimiz seminerde Türk eğitim sistemini ayrıntılı bir şekilde anlattık. Dünyanın en büyük eğitim teknolojisi projesi FATİH Projesi´ni n en önemli bileşeni olan Eğitim Bilişim Ağı’nı internet üzerinden uygulamalı olarak tanıttık.

Okul Müdürümüz Fatih Tıraş, ülkemiz için heyecan verici bir proje olan EBA’nın dünya eğitim sistemine de örnek teşkil edebileceğini belirtti. Türkiye’deki öğrenci ve öğretmenlerin tamamının 24 saat erişimine açık olan sistemde, okul öncesi eğitimden liseye kadar bütün seviyede eğitim materyallerinin bulunduğunu söyleyen Tıraş, interaktif eğitimin önemine değindi. EBA sistemi tanıtımdan sonra katılımcı ülkelerin öğretmenleri ile karşılıklı soru-cevaplarla derinlemesine incelendi.

Kursa katılan Okul Müdürü Fatih Tıraş, İngilizce Öğretmeni Fatih Çodur, Matematik Öğretmeni Cemile Yaşar, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Davut Kara, Özel Eğitim Öğretmeni Ayşegül Çelen ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Zühtü Bülbül, EBA’nın fonksiyonunu, içeriğini ve kullanım şeklini diğer ülkelerden gelen öğretmenlere birebir bilgisayar üzerinde gösterdiler.

 

TC. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi 1 altında yer alan ICT ve Dil Tabanlı Sosyokültürel Sinerji projesi ile okul personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve okul personeline yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir.


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.01.2016 - Güncelleme: 26.01.2016 01:46 - Görüntülenme: 539
  Beğen | 0  kişi beğendi